Bent u nieuw in het werkveld wonen?

Voor nieuwe medewerkers van lokale besturen en Intergemeentelijke Samenwerkingsverbanden Lokaal woonbeleid organiseren we kennismakingsdagen.

We laten wie nieuw is in het werkveld kennismaken met de Vlaamse Instrumenten die lokaal kunnen ingezet worden voor een sterk woonbeleid.

We starten met een introductie in het lokaal woonbeleid, waar we dieper ingaan op de drie Vlaamse beleidsprioriteiten voor wonen en hoe een lokaal bestuur deze opdrachten kan uitvoeren.

We belichten Sociaal Wonen vanuit de regisseursrol van de lokale besturen. Er wordt tijd voorzien voor een korte, praktische instructie over het projectportaal.

We maken u wegwijs in het premielandschap. Welke premies zijn er, hoe kunnen ze aangevraagd worden, wat zijn de valkuilen en welke tips zijn er voor potentiƫle aanvragers? Wat zijn de voorwaarden? Welke suggesties zijn er voor een vlotte afhandeling? We gebruiken de website als wegwijzer.

De handleiding woningkwaliteit is de rode draad die we gebruiken om het woningkwaliteitsbeleid toe te lichten.

We nodigen de deelnemers uit om de instructiefilmpjes over leegstand en verwaarlozing  op voorhand te bekijken, we voorzien tijd om de resterende vragen te beantwoorden.

 

Bent u nieuw? Stuur een mail naar opleiding.wonen@vlaanderen.be. Dan plannen we graag een kennismakingsmoment in!